טיפים שיעזרו לך להתחיל שינוי חיובי בחיים
זה קורה לכל אחת מאיתנו מעת לעת, התחושה הזו שהגעת למבוי סתום, שמשהו לא עובד כמו שהיית רוצה. בין אם בעקבות משבר או טראומה שעברת ובין אם פשוט כי במהלך מרוץ החיים נשחקת ושכחת להקשיב לעצמך. התחושה שאינך באה לידי ביטוי ולא מממשת את הפוטנציאל הגלום בך היא קשה ואליה נלווים לרוב רגשות שליליים כמו תסכול, חרדה, דיכאון, בדידות וריקנות.
השאלה 'זה הכל? זה כל מה שיש לעולם הזה להציע לי?' נשמעת ללא הרף מפי נשים שמרגישות שאין להן משמעות, שהחלומות שלהם מוחבאים בבוידעם ומוכרחים לפרוץ. החדשות הטובות הן שהמבוי הסתום הזה יכול וצריך להיפרץ והשינוי נמצא לגמרי בידיים שלך. כדי שתוכלי להתחיל להניע את העניינים ולשפר את המצב כבר בטווח הקרוב, ריכזנו עבורך שישה טיפים חיוניים.
לזהות את הסיבות לתקיעות
העצה הראשונה שלנו היא לזהות את מקור הבעיה. הסיסמה המוכרת שחמישים אחוז מהפתרון לבעיה מתחיל במודעות אליה, נכונה ורלוונטית מאוד בהקשר לענייננו. תביני מדוע את מרגישה תקועה ומה באמת גורם לכך. האם הסיבה היא תקיעות במישור הרומנטי, עבודה שאת לא מרוצה ממנה, קשיים כלכליים, חרדות בגלל טראומה שעברת, בדידות, או כל סיבה אחרת.
רק אחרי שתבררי מה הסיבה או הסיבות שבגינן אינך מרוצה מחייך, תוכלי להתחיל לבסס את צעדיך הראשונים בדרך לשינוי. בהקשר זה נאמר שלא אחת אנו שומעות מטופלות שאומרות שהן רוצות להוביל שינוי כי הן מרגישות שהן עומדות במקום, אבל לא יודעות לשים את האצבע ולהסביר מה גורם להן לתחושה הזו.
לכן, אנו בחכמת נשים ממליצות לרשום על דף את כל האסוציאציות שעולות בראשך כשאת שומעת את המילה תקיעות ולאחר מכן להקיף בעיגול את אלו שנראה לך שרלוונטיות אלייך. שכותבים על דף את המחשבות וקוראים בקול רם, זה הרבה פעמים מסייע להבין את עצמנו טוב יותר.
להגדיר מה השינוי שאת רוצה
אחרי שהבנת מה גורם לך לתקיעות, כדאי לבדוק בינך לבין עצמך מה היית רוצה לשנות. האם השינוי המיוחל הוא שינוי פרקטי? למשל 'אני רוצה יותר כסף', 'אני רוצה לעבור דירה' או שזה שינוי רגשי? לדוגמא 'אני רוצה להרגיש יותר שלמה עם עצמי ועם המראה שלי', 'אני רוצה להגדיל את מעגל החברים' וכך הלאה.
כמו כן, חשוב לברר האם השינוי הוא כזה שתלוי רק בך או שמעורב בו אדם נוסף כמו בן זוג או בני משפחה. אם כדי להצליח להוציא לפועל את השינוי דרושה נוכחות של אדם נוסף מלבדך, יכול להיות שכדאי לבחור בטיפול זוגי, טיפול אימהות-בנות וכיוצא בזה. בכל אופן, לא בטוח שהצד השני ירצה את השינוי ולכן שיח פתוח וכנה הוא נחוץ במקרה הזה.
השלב הבא הוא לכתוב את המטרות ולנסות לבחון בקול רם מה ההשלכות של השינוי על העתיד שלך. לפעמים אנחנו רוצות לשנות אבל יש התנגדויות שמעכבות אותנו בדרך לשינוי. אם נפרוק את המחשבות על גבי דף, בנקודות או על ידי כתיבה אינטואיטיבית, נוכל לראות בבירור ובבהירות את השדים שמציקים לנו וכך להסיר את המחסומים ולהיפטר מהקולות בראשנו שצועקים 'זה לא יצליח'.
לשנות דפוסי חשיבה ישנים
המוח הוא שריר וכמו כל שריר אחר בגוף הוא זקוק לאימון כדי לפעול טוב. אם במשך חודשים או שנים את רגילה להתרכז במחשבות שליליות, להקטין את עצמך ואת הרצונות שלך ולראות את החיים בצורה פסימית, מן הסתם לא תוכלי ביום אחד להשתנות מן הקצה אל הקצה ואי אפשר להפוך בפתאומיות את דפוסי החשיבה.
לעומת זאת, אם תביני שהשריר של החשיבה החיובית במוחך רדום ושעליך לתרגל, להשקיע ולהתמיד על מנת להעיר אותו לחיים, בהחלט תוכלי לסגל לעצמך דפוסי חשיבה חדשים, חיוביים יותר. בשיטת מיינדפולנס, מודעות קשובה, מזכירים הרבה את הנושא הזה ומדגישים שתרגול של מחשבות חיוביות, כחלק ממדיטציות וגם ביומיום, עוזר לאמן את השריר במוחנו, זה שאחראי להפריש אנדורפינים, שידועים כשמשפרים את מצב הרוח והשלווה.
זה בסדר ללמוד מטעויות ולהפיק מסקנות מאירועים שקורים לך במהלך הדרך ו/או מהחלטות שלקחת שהשפיעו עלייך, אבל אסור לשקוע בתוך המחשבות ולנתח יתר על המידה כל צעד וצעד שאת עושה. הגיע הזמן להפסיק להאשים ולהעניש את עצמך, להיות מתוסכלת ולרחם על מר גורלך ולצאת ממעגל האומללות אל עבר מקום חדש, נקי וטוב יותר.
זה אולי לא יהיה נעים לשמוע את זה, אבל היחידה שתוקעת את עצמך זו את ולא אף אחד אחר. ברגע שתביני את זה ותגידי בקול רם – 'אני טובה', 'אני ראויה', 'מגיע לי', החיים שלך בוודאות ישתנו ויהיה פשוט יותר להניע שינוי חיובי.
להשקיע במה שעושה לך טוב
לא משנה אם מדובר בשינוי פרקטי או רגשי, מתוך התקיעות לא ניתן לזוז וזו הסיבה שעדיף להיות בתנועה. תנועה מייצרת תנועה, תרתי משמע ולכן חשוב לעשות ספורט. תירשמי לחדר כושר, תשתתפי ביוגה, תצטרפי לקבוצת TRX או פשוט צאי לרוץ באוויר הפתוח, העיקר שתהיי בעשייה ולא תעמדי במקום. ספורט עושה אותנו מאושרות ופרודוקטיביות יותר וגם אם את לא ממש חובבת ספורט מושבעת, שווה לפחות לנסות.
בנוסף, תשקיעי בתחביבים שלך, תשמעי מוזיקה, צאי לבלות, תחווי, תעזי, תשתחררי מכבלי העבר ואל תתחרטי על מה שהיה. תתמקדי בהווה ובמה שיש כאן ועכשיו, נסי להקיף את עצמך במעגל אנשים שאת אוהבת ולהתרחק מאלו שמשפיעים עלייך לרעה.
כמו כן, תשתדלי לנתב את הזמן שלך בחוכמה, כך שאחרי שאת מסיימת לעבוד, יהיה לך פנאי גם לעצמך ולא רק לסידורים בבית, לבן זוג או לילדים. זה נכון שהם חשובים, אבל גם את חשובה וככל שתראי גם את עצמך ולא רק את הסובבים אותך, יש יותר סיכויים שתוכלי להוביל שינוי משמעותי וחיובי.
סבלנות והדרגתיות בדרך לשינוי
סבלנות, סבלנות ושוב פעם סבלנות. כשנשים מגיעות לנקודה שבה הן מחליטות שהן חייבות שינוי, זה לרוב קורה באופן החלטי, חותך ומידיי. הן רוצות הכל מהר ובבת אחת ושוכחות שאין פתרונות אינסטנט ואושר אקספרס קיים בעיקר בשירים של שלמה ארצי. במקום לדחוק בשינוי, תני לו זמן וכמובן, גם לעצמך.
תהליכים לא קורים ברגע והלחץ הוא גורם מרחיק ומפריע. הראש שלך צריך להתרגל לחשוב מחשבות טובות, פשוטו כמשמעו. עד שתתרגלי ועד שדפוסי החשיבה שלך באמת ישתנו, ייקח זמן ובדרך את מוכרחה להיות חזקה וסבלנית. כשאת מציבה מטרות, עדיף להתמקד כל פעם במטרה אחת ולא להסתער ישר על כל העוגה. בהדרגה אפשר להשיג הרבה יותר, תמיד.
בתפילת השלווה כתב ריינהולד ניבור: "תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם, את האומץ לשנות את אשר ביכולתי ואת התבונה להבדיל ביניהם". לא את הכל תוכלי לשנות וגם את מה אפשר, לאו דווקא מצליחים במכה הראשונה. תתחייבי לתהליך, תני לימים שחולפים להשפיע ותאמיני שיהיה טוב, עד שהשינוי יגיע.
לקחת אחריות על החיים שלך!
לכל אישה יש כוח לבחור ולהשפיע על חייה, גם אם נסיבות החיים לא האירו לך וגם אם כרגע נדמה לך שהמצב בקאנטים וכלום לא יעזור. קחי אחריות על החיים שלך, תעזרי בבן זוג, חבר קרוב או איש מקצוע וצאי לדרך חדשה.
ד"ר ענת גור מאמינה שברגע שאישה לוקחת את המושכות לידיים שלה, היא אוטומטית הופכת להיות בשליטה, גם בלי לעשות כלום באופן אקטיבי. דוגמא מופלאה לכך ניתן לראות בספרו של גבי ניצן "באדולינה" שמדבר על שתי אפשרויות בחירה בלבד, להיות קורבן או להיות מלך. תשאלי את עצמך בכנות –
מה את מעדיפה?
כתבת מקסים
אשמח לאמץ, אנסה לתרגל ביום יום
תודה רבה
בוקר טוב! שמעתי לאחר קריאה בקול רם! את עצמי. חסכיי.מחשבותיי בסתר ובגלוי.ומצב רוחי בשניות כמעט בכל יום. מאז.. אובדן בני + מחלת הסרטן 5שנים+…11 שנים נעלמו.ואני בגיל שכבר אל חזור. אך. נעור בי חשק לחיות.אם "לחיות".אך. בכל פעם כאני זוקפת ראדי תרתיי משמע. מקבלת חבטות מוות.אהי. מות אחותי ב3שבועות. אם שהרימה ידיים. מחליטה לרק אצלי טוב לה לחיות) בביתי.כבוד הורים) שהיו מהממים( מכביד על החלטותיי. ולרצות עד שפקחתי עיינים לפני חצי שנה. שינה את כל מטריצת חיי. אני בתסכול.תקיעות ייסוריי מצפון. הכי.בדידות. עצבות תסכול. ותחושת " שקיפות" והמום הערות שמוכרות לי מכל הנמצא במחיצתי. רוצה לחיות את חיי. יש לי בן זוג טפו טפו. מדהים. שהבין שאיני אני. מפחיד אותו ומנסה להזיז קמעה את "הגבינה שלו" אני זו שלא יציבה .מרצה. ודוחה את עצמי. חשה שהזמן אוזל. רוב החיים נעים ואני נמצאית במאה אחרת. עייפו מלראות האנטי תזה של האדם שהייתי: חיוך נצחי. מסייעת רוקדת נעה ללא הסוסים כבדים.מחברת מזמינה.חשה העתק הדבק של אימי.ואפילו גרוע מכך. זו הישורת האחרונה .ומאוד מאוד רוצה לחיות את חיי נטו ללא רעשים.גם אם זה לאיוצא בדיוק.אבל!! אלו שיקוליי והחלטותיי. רוצה להיות קצר לעניין. ללא מלל מיתר. כפי שאתם לב. עייפתי" רק על עצמי לספר ידעת.. ." כל מילהטץ/ משםט=אני .שלא מייחלת לעו"ד.תעזרו לי בבקשה. אני עוד ייפתי
ואוו חזק קראת את מחשבותיי כמה עוצמתי עכשיו צריך ליישם !!!