המרכז לטיפול בנשים בלונדון נוסד ב 1976 על ידי סוזי אורבך ולואיז אייכנבוים במטרה לתת מענים לפסיכולוגיה ובריאות הנפש של נשים מנקודת מבט פמיניסטית. נקודת מבט זו מדגישה כי קיים קשר בין העולם החיצוני בו אנו חיות ומתפקדות ובין העולם הפנימי שלנו. חלק מהבעיות הנפשיות מהן סובלות נשים רבות אינן רק בעיה אינדיבידואלית של אישה מסוימת, אלא הן מבטאות, בנוסף להיבטים האישיים של כל אישה ואישה, גם קשיים בהתמודדות עם עולם חיצוני שהוא עדיין גברי במהותו.
ההחלטה של נשים להגיע לטיפול במרכז לטיפול בנשים נבעה מדיכאון, ניסיונות אובדניים, התקפי חרדה או פשוט "הרגשה נוראה". נשים חשו שהן לא שולטות בחייהן ומתקשות להגשים את עצמן. רגשות אלה השפיעו לעיתים קרובות על היכולת של האישה לבצע מטלות בסיסיות כמו ללכת לעבודה, לדאוג לילדים ולתקשר חברתית. גם אירועים או החלטות ספציפיים השפיעו על נשים לחפש טיפול. אלה כללו ניתוק של מערכות יחסים, מוות של חבר משפחה או חבר, או רצון להתמודד עם טראומות כמו התעללות מינית בילדות או אונס.
הנשים שעברו טיפול מדווחות על התנסות חיובית מהטיפול. עבור הרבה מהנשים התוצאה של שינוי חיובי הייתה שהן פיתחו תחושה גדולה יותר של קבלה עצמית והערכה עצמית. זה הוביל אותן להיות יותר מחוברות עם מי שהן, ועם מה שהן רוצות להשיג בחייהן. תוצאות אלה אפשרו להן להיות יותר בטוחות בקבלת החלטות, ובביצוע פעולות בחייהן.
שינויים פנימיים שדווחו על ידי המטופלות:
- יכולת גדולה יותר להרגיש, לזהות ולבטא רגשות
- יכולת לקָשֵר בין רגשות ובין התנהגויות, או בין העבר וההווה, ולהבין טוב יותר את ההתנהגויות שלהן
- למידה על דרכים אלטרנטיביות להרגיש ולבטא רגשות
- הערכה מחדש של עצמן ושל ניסיונות העבר שלהן, דבר שסייע לנשים רבות לחוש שהן יותר מקבלות את עצמן
- שינויים ברגשות ובמצבי רוח. נשים דיברו לעיתים קרובות על משהו שהשתחרר בתוכן, ועל הפחתה ברגשות של פאניקה, חרדה ודיכאון. שינויים האלה היו משמעותיים במיוחד לאחר חשיפה של התנסויות מכאיבות במהלך הטיפול.
שינויים חיצוניים שדווחו על ידי המטופלות:
- דרכים חדשות ובריאות יותר להתקשרות עם בני/ות זוג, ילדים, הורים חברים לעבודה, קולגות וחברים
- יכולת גדולה יותר לנוע קדימה בחייהן (לדוגמא קידום בעבודה או לימודים)
- שיפור בתפקוּד היום יומי (במיוחד לאלה שסבלו מדיכאון )
נשים שהיו מרוצות מהטיפול חשו שזה עזר להן לקבל כלים, כישורים ואמצעים להמשיך לעבוד בכוחות עצמן על בעיות וקשיים גם לאחר סיום הטיפול.
מרכזי טיפול לנשים שמומחים לטפל בבעיות הייחודיות של נשים מתוך היכרות עם הפסיכולוגיה של נשים יעילים יותר בסיוע לנשים להתקדם לקראת חיים בריאים יותר, מלאים יותר ומספקים יותר של הגשמה עצמית והעצמה אישית.
מרכז "חוכמת נשים" בהנהלת ד"ר ענת גור, מומחית לטיפול בנשים, מתבסס על הניסיון שנצבר במרכזי הטיפול בנשים שהוקמו ברחבי העולם, ומספק לנשים ולנערות מרחב מעצים ומיטיב לסיוע בהתמודדויות עם סוגיות מרכזיות בחייהן.
התקשרי איתנו עוד היום לקביעת פגישת היכרות אישית לצורך זיהוי הקשיים ומידע על אפשרויות הייעוץ והטיפול מרכז:
אי מייל info@wtc-anatgur.co.il
בטלפון: 6470305 -03