כתיבה אינטואיטיבית ככלי לריפוי נשי
הקשבה עצמית היא משהו שאנו נולדות איתו, מעין אינסטינקט פנימי שמסייע לנו להבחין בין טוב לרע ולקבל החלטות מושכלות, שבתקווה יסבו לנו אושר. במרוצת השנים אותו אינסטינקט מולד סופג השפעות חיצוניות ובכלל זאת שיטת החינוך והערכים שקיבלנו מהורינו, הנורמות החברתיות בסביבה שבה אנו חיות וחוויות חיוביות ושליליות שכל אחת עברה.
החיבור הטבעי והנכון בין האישה לבין עצמה נשחק והיכולת להקשיב לילדה הפנימית ולא רק לשמוע, נפגעת ומצטמצמת. במקום הקשבה לעצמך יש שיפוטיות, הלקאה והדחקה ואלו יוצרות ריחוק וזרות, שלעיתים קשה מאוד לגשר עליהם. כתיבה אינטואיטיבית היא אחת השיטות היעילות ביותר בדרך לקירוב בין האישה לבין עצמה ומדובר בכלי שיכול לסייע לכל אחת ואחת להתגבר על הקושי שהתבסס עם השנים ולהצליח לראות שוב בבהירות את המחשבות והרגשות שלה.
הכתיבה האינטואיטיבית נעשית לבד או במסגרת טיפולית קבוצתית או פרטנית. הרעיון הוא לקחת דף ועט ולכתוב את כל מה שעולה לך בראש – בלי לצנזר, בלי להיתקע, בלי לבקר ולשפוט ובמיוחד, בלי למחוק. פשוט לפלוט על גבי הנייר את כל המחשבות, הרגשות והתהיות. אם אין לך מה לכתוב תכתבי 'אין לי מה לכתוב' כמה וכמה פעמים ובאיזשהו שלב את תראי שהמילים כבר יצאו ממך החוצה בטבעיות, זה רק דורש התרגלות.
איך הכתיבה מסייעת לנשים?
המטרה העיקרית של כתיבה אינטואיטיבית היא לשחרר את המחשבות הכלואות בראשך. זה לאו דווקא מחייב לקרוא את מה שכתבת ובהרבה מקרים ההמלצה היא לזרוק לפח את הדף בתום הכתיבה, מה שאומר שהמהות היא עצם ההוצאה ולא מה שיוצא. כשפולטים הכל בלי לסנן, לערוך או לשנות, אפשר להתנקות ולהרגיש תחושת שחרור, רק מעצם הכתיבה והפורקן.
זו דרך טובה מאוד להרפות את המתח הטמון בנו. כשהמחשבות יוצאות מכותלי הראש שלנו הן פחות מעורפלות ומפחידות ותחושת הבדידות שלפעמים עוטפת אותנו כשאנו נאלצות להתמודד לבד עם כל מה שרץ לנו בראש, מתפוגגת ולו במעט.
כמו כן, זו שיטה מצוינת להתמודדות עם טראומה. נשים שעברו התעללות, תקיפה מינית ו/או אונס או כל חוויה טראומטית אחרת, לא תמיד רוצות לדבר בשלבים הראשונים של הטיפול ולכן כתיבה, במיוחד כזו שלא צריך לקרוא אחר כך, היא התחלה פחות נוקשה עבורן, זה תהליך שיותר קל להניע.
הגישה השנייה של כתיבה אינטואיטיבית, היא לקרוא מה כתבנו ולנסות לעשות סדר במחשבות, על ידי הקשבה. הכתיבה האינטואיטיבית היא מעין חלון לתת מודע והחלון הזה מאפשר התבוננות לא שיפוטית בעצמנו. כשאת קוראת מה כתבת, לבד, עם מטפלת או בקבוצה, את מתרגלת הקשבה עצמית, מסוגלת לשאול שאלות, יכולה להבין את עצמך טוב יותר, להגיע לתובנות ואפילו לשנות דפוסי חשיבה ו/או התנהגות.
המחשבות שלך הן בסדר, גם אם את לא תמיד אוהבת אותן והתהליך של כתיבה אינטואיטיבית עוזר לאישה להגיע לנקודה של חמלה והבנה. בכתיבה אינטואיטיבית אין טעויות, אין תשובות נכונות או לא נכונות ואת אף פעם לא עומדת במבחן. בדרך הזו את יכולה להתחבר לאני הפנימי ולקבל את כל מה שצף מהתודעה שלך, גם אם אלו תחושות של כאב, כעס, קנאה, אכזבה או שדים אחרים.
כל אחת יכולה וצריכה לכתוב
ד"ר ענת גור מסבירה שלא צריך שום כישרון או ניסיון כדי לבצע כתיבה אינטואיטיבית. גם אם נדמה לך שאת כותבת על הפנים, זה בכלל לא משנה, כי כל עוד את כותבת את עצמך – זה נפלא.
לאלו מבינכן שחוששות להתחיל את המסע האינטואיטיבי לבד נמליץ להצטרף לקבוצה. עבודה קבוצתית הרבה פעמים מסירה את החסמים הראשוניים שיש לנו כשמבקשים מאיתנו לכתוב ומעודדת לכתוב לא רק במסגרת הטיפול עצמו, אלא גם כחלק מתרגילי כתיבה שאת מתבקשת לבצע בבית.
אנו, צוות המטפלות של חכמת נשים, מזמינות אותך לפגוש את עצמך חשופה וחזקה, לכתוב על שעל ליבך, לקרוא או לזרוק ובעיקר לנתב את האנרגיות שגלומות בך למקום חיובי וליצור לעצמך מציאות בריאה יותר.
רוצה לדבר איתנו? התקשרי למספר 03-6470305 ונשמח לשוחח!