10 טיפים לשמירה על בריאות נפשית
הבריאות הנפשית שלך מאוד חשובה. בתרבות שלנו יש לחצים רבים על נשים: עומס תפקידים עצום, לחצים לבניית קריירה ועבודה בד בבד עם שימור התפקידים המסורתיים, ציפייה מנשים להזין אחרים ולשרת את הצרכים שלהם (בעל, ילדים, הורים מבוגרים) לפני הצרכים שלהן ועוד. בין כל אלו, קיימת חשיבות מיוחדת בדאגה לבריאות הנפשית שלך.
ד"ר ענת גור מסבירה שבריאות נפשית טובה אינה דבר אוטומטי או מובן מאליו ואת חייבת להשקיע בכך מאמץ מיוחד. בריאות נפשית טובה מסייעת להתמודדות עם בעיות, היא מאפשרת להרגיש רווחה נפשית וחוזק פנימי ומסייעת להתחיל שינוי חיובי בחיים. מדובר בעניין שצריך לעמוד בראש סדר העדיפויות של כל אחת ואחת מאיתנו ובדיוק בשביל זה ריכזנו עבורך 10 טיפים, שיעזרו גם לך לשמור על הבריאות הנפשית שלך לאורך זמן.
למדי להעריך את עצמך
נשים ונערות מפנימות את המסרים התרבותיים-חברתיים שמעודדים מבט ביקורתי על נשים והאשמת נשים ואמהות. לכן, חשוב שתלמדי להעריך את עצמך, לאהוב את עצמך ואת הגוף שלך ולהיפטר מרגשי אשמה ושיפוטיות יתר.
אם תצליחי להתייחס לעצמך בחמלה ובכבוד, להימנע מביקורת עצמית, למצוא זמן לתחביבים ולעיסוקים שאת אוהבת ובעיקר – להתייחס לעצמך בקבלה והבנה, כמו שהיית מקווה שאחרים ייתחסו אלייך, בהכרח תשפרי את בריאותך הנפשית.
דאגי לגופך ושמרי עליו
הבריאות הנפשית והגופנית קשורות זו בזו. דאגה לגופך יכולה לשפר את הבריאות הנפשית ולכן:
- הקפידי על תזונה נכונה.
- הפסיקי לעש.
- שתי הרבה מים.
- עשי ספורט – זה מסייע להפחית דיכאון וחרדה ומשפר את מצב הרוח.
אהבי וקבלי את גופך
בתרבות שלנו נשים מתקשות לאהוב את גופן. יש לחצים חברתיים כבדים על נשים לשנות את מידות הגוף, לעשות ניתוחים קוסמטיים ודיאטות הרזייה, להשתמש בתכשירי יופי וכיוצא בזה וכתוצאה מכך, נשים לומדות לשנוא את גופן. לכן, כדאי לאזן את ההשפעה השלילית של התרבות באמצעות אהבה לגוף וטיפוח הגוף.
זכרי, היופי שלך תלוי באיך את מרגישה עם עצמך ולא בכמה כסף תוציאי על פרקטיקות לשיפור המראה החיצוני. גוף האישה יפה בכל מידה, צבע או גיל. למדי לאהוב את הגוף, לקבל אותו ולטפח אותו. הגוף נועד לשרת אותך והוא אינו אובייקט שנועד להנאה חזותית של גברים.
טפחי קשרים עם אחרים חיוביים
בריאות נפשית של נשים קשורה בקשרים חיוביים עם אחרים. לכן, הקפידי על בחירת חברויות שמיטיבות איתך. זה הזמן להוציא מחייך אנשים שעושים לך רע ולדאוג להקיף את עצמך בבני אדם חיוביים אוהבים ותומכים, כאלו שבאמת עושים לך טוב.
למדי כיצד להתמודד עם סטרס
לחץ יכול להיגרם מסיבות שונות כמו טראומות או מחלות אך גם כתוצאה מאירועים בחיי היומיום, כמו לחץ בעבודה או במשפחה. זה נראה כמעט בלתי אפשרי למצוא דרכים להפחתת לחצים, אולם זה חשוב למצוא אותן, משום שהבריאות הנפשית והפיסית שלך תלויה בהן.
סימפטומים נפוצים של סטרס כוללים: כאבי ראש, קשיים בשינה, קשיים בריכוז, עצבנות, בטן רגיזה, דיכאון, חרדה וכדומה. לא משנה כמה את עמוסה תמיד אפשר למצוא זמן להירגע ולהפחית לחץ באמצעות פעילות מרגיעה כמו הליכה בטבע, אמבטיית קצף ריחנית, מדיטציה, מיינדפולנס, טלפון לחברה, תחביב וכדומה. חשבי על זה כעל המלצה מרופא – זה חיוני לבריאות שלך.
למדי לנוח להתרענן ולהירגע
נשים עובדות בעבודות אין סופיות, מטלות הקריירה ומטלות הבית והמשפחה לא מאפשרות להן זמן מספיק לנוח ולהתרענן. הדאגות האין סופיות לצרכים של אחרים ורגשי האשמה אינם מאפשרים מנוחה נפשית ולכן חשוב למצוא דרכים לנוח, להתרענן ולהרגיע את הנפש.
התמקדי בכאן ועכשיו
שימי לב לרגע הנוכחי ופשוט תהיי בתוך הרגע. איך? הרגישי את השמש על פנייך, את הרוח, את הנשימה. תרגלי מיינדפולנס באמצעות התמקדות ברגע הזה. מאמץ מודע להיות קשובה לעולם הפנימי והחיצוני שלך חיוני לבריאות הנפשית.
דאגי לשינה טובה ומספקת
הגוף והנפש במיטבם אם את ישנה טוב. הם זקוקים לשינה על מנת להבריא ולכן חשוב לשים לב לכך ולשפר את משך השינה ואת איכות השינה.
טפחי קשרים עם בתך ועם נשים אחרות
המסרים החברתיים מייצרים קנאה, תחרות ועוינות בין אמהות ובנות ובין נשים. הספרות הפסיכולוגית המסורתית (פרויד לדוג') כמו גם אגדות הילדים מלאות בסיפורים על אמהות חורגות קנאיות, אכזריות ותחרותיות כלפי בנותיהן. החברה הגברית יצרה את הרושם כאילו יחסי אהבה ותמיכה בין אמהות לבנות ובין נשים אינם אפשריים.
לכן, חשוב לפעול באופן אקטיבי לרפא את היחסים בין אמהות לבנות ובין נשים על מנת לתמוך זו בזו לאורך החיים. קשר חיובי בין אמהות ובנות ובין נשים הינו מפתח לבריאות נפשית ופיזית כאחת.
בקשי עזרה כשאת זקוקה לה!
אף אחת אינה מחוסנת מפני קשיים ומשברים בחיים ובכל אופן, אנחנו ממליצות לך לא להישאר עם זה לבד. למדי לפנות ולבקש סיוע על מנת לצלוח את הזמנים הקשים. בזמנים הקשים פני לחברות, לאנשים קרובים, או לייעוץ ובמידת הצורך גם לטיפול אישי.
משברים הם צמתים בלתי נמנעים בחיינו שמהם ניתן לצמוח, לגדול ולהתקדם, או להישבר ולסגת. טיפול וסיוע מתאימים יסייעו לך לעבור בהצלחה את המשברים ולצאת מהם מחוזקת.
המטפלות של חכמת נשים לשירותך ונשמח לדבר בטלפון 03-6470305