ניהול קריירה של נשים – קידום נשים למסלול הצלחה, ומניעת נשירת נשים ממסלולי קריירה
למרות שבשנים האחרונות אנו עדים יותר ויותר לכניסת נשים לשוק העבודה כולל למקצועות ותפקידים שנתפסו כגבריים, עדיין נשים מתקשות יותר מגברים להתקבל לעבודה, להתבסס, להתקדם ולהחזיק בעבודה. נשים רבות נחסמות על ידי "תקרת זכוכית" שמונעת מהן להתקדם לדרגות בכירות, הן נתפסות כ"מביאות משכורת שנייה" ולא כמפרנסות ראשיות, ו"נחשדות" בכך שחיי המשפחה חשובים להן יותר מן הקריירה, ולכן הן נתפסות כנחותות במקומות העבודה.
האם באמת אישה פחות טובה במקום העבודה מגבר ?
מחקרים מראים כי נשים מוכשרות, לא פחות מגברים, בכל תחומי העבודה כולל בתחומים שנתפסים כגבריים: תחומי המדע, ההי – טק, הטכנולוגיה והמדעים. בתחומים אלה, לדוגמא, מעלה ממחצית הנשים (כ 52%) נושרות מהעבודה בגילאים 35- 40, שלב בו הן נמצאות בעיצומה של פיתוח הקריירה.
מדוע הן נושרות ? מדוע נשים מוותרות על קריירה ?
רבים טועים לחשוב כי הנשירה היא בלתי נמנעת משום שהיא נגרמת על ידי הקושי לשלב בין עבודה ומשפחה.
לכאורה נשים נושרות בגילאים אלה משום התנגשות התפקידים בין הבית והקריירה. נשים רבות יולדות בשלב זה ילד שני או שלישי, והן מתקשות לעמוד בכפל התפקידים בתוך סביבת עבודה שכוללת שבוע עבודה של 70 שעות.
במקצועות רבים אחרים נשים נוטות לקחת חופשה של שנה, שנתיים מהעבודה לאחר לידת ילד שני או שלישי אך הן חוזרות לעבודה. בתעשיות ההי-טק, הטכנולוגיה והמדעים זה לא קורה. הנשים אינן חוזרות לעבודה ורצף הקריירה שלהן נקטע.
מהם הגורמים שמגדילים את הסיכון שתוותרי על הקריירה שלך ?
מחקרים מראים כי קיימים מספר גורמי סיכון נוספים שבעקבותיהם נשים נושרות ממעגל העבודה במקצועות אלה:
- סביבת עבודה גברית – שממשיכה להיות דומיננטית בסביבות העבודה הללו. נשים מתארות גישה משפילה ומתנשאת, הרבה בדיחות סקסיסטיות, רמיזות מיניות ושחצנות עמיתים. במיוחד בחברות הטכנולוגיה שם חושבים שבאמת ובתמים נשים לא ניחנו בתכונות הנדרשות לעולם ההיי- טק. מחקרים מצאו כי 63% מהנשים במקצועות המדע, ההנדסה והטכנולוגיה סבלו מהטרדה מינית בעבודה – מדובר בשיעור גבוה מאוד. זה משהו שקשה מאוד לספוג על בסיס יומיומי.
- בידוד – נשים בסביבות עבודה גבריות מתמודדות עם בידוד יום יומי. בין אם היא האישה היחידה בצוות, או האישה הבכירה היחידה בצוות ניהולי. בידוד הוא מעצם טיבעו מחליש ומתיש. האישה נשארת ללא דמויות חיקוי וללא חברים. ואם היא מוקפת בגברים שלא מעריכים אותה זה יכול להיות הרסני.
- מחסור במדריכים מקצועיים, נותני חסות ואנשים שדואגים להן – מסלול הקריירה הוא מסתורי ומפחיד. מאחר ולנשים חסרות רשתות תמיכה והן מבודדות ללא נותני חסות חלקן לא מצליחות להבין כיצד מסלול קריירה צריך להיראות. הן לא יודעות לאן לשאוף וכיצד להגיע לשם.
- דפוסי התנהגות שזוכים לגמול – כיום ידוע כי לנשים יש פסיכולוגיה שונה מאשר לגברים, ולכן נשים מתנהגות ומתנהלות שונה מגברים (לקריאה נוספת "קורס פסיכולוגיה של האישה"). בכל מקום שהסטנדרט המנצח הוא הסטנדרט הגברי נשים נתפסות כנחותות. לדוגמא: בחברות ההיי –טק הדרך הטובה ביותר להשיג קידום היא לקחת סיכון. נשים מתקשות לקחת על עצמן משימות מסוג זה מכיוון שסיכון עלול להסתיים בכישלון. אם גבר נכשל החברים שלו מעודדים אותו ואומרים לו "זו לא הייתה אשמתך. תנסה שוב בפעם הבאה". אם אישה נכשלת זה עלול להיות סוף הקריירה שלה. אישה לא יכולה לשרוד כישלון מסוג זה. לכן נשים הופכות להיות שונאות סיכונים בתרבות בה לקיחת סיכונים זוכה לגמול. נשים יעדיפו לבנות מערכת שלא קורסת מלכתחילה, בעוד גברים דווקא נהנים להתמודד עם מצבי סיכון המאפשרים להם להוכיח את עצמם.
- איזון עבודה – משפחה – סביבת עבודה בה שבוע עבודה ממוצע עלול להגיע ל 71 שעות, מקרי חירום רבים ואווירה כללית שאינה ידידותית למשפחה. נשים רבות מתחילות לגדל ילד שני בגילאי 30+ וזו תקופה שבה אפילו האישה המאורגנת ביותר לא מצליחה למצוא זמן לעמוד בכל המטלות.
אישה וקריירה זה בידיים שלך
מה ניתן לעשות כדי למנוע נשירת נשים ולסייע להן לעלות על אוטוסטראדת ההצלחה במקום לרדת ממנה ?
סדנאות העצמה נשים וקריירה – מטרות הסדנה:
- רישות Networking – עם נשים נוספות שנמצאות במצבים דומים. במטרה לסייע בשבירת מעגלי הבידוד והבדידות.
- מנטורינג Mentoring – ייעוץ, תמיכה והדרכה בהתנהלות מסלולי קריירה.
- העצמת נשים – שיח פתוח על הבעיות שמאפיינות נשים בעבודה ויצירת מענים שעולים מתוך הדינאמיקה הקבוצתית.
- מתן אינפורמציה – פסיכולוגיה של נשים וגברים, יחסי אמהות בנות, שילוב בין אמהות וקריירה, התמודדות עם הטרדה מינית במקומות עבודה, מסלולי קריירה ועוד.
יעוץ אישי – Coaching
יעוץ אישי – פסיכותרפיה ממוקדמת בנושאים של עבודה – משפחה, החלטה על לידת ילד, חופשת לידה, חזרה מחופשת לידה וכדומה.
כיצד אדע אם נכון לי להצטרף לסדנאות העצמה נשית – נשים וקריירה ?
האם את שואלת את עצמך את השאלות הבאות ?
- האם נכון שאקח חופשת לידה של שנה ?
- האם חופשת לידה ארוכה תפגע בקריירה שלי ?
נכתב על ידי: ד"ר ענת גור פסיכותרפיסטית מייסדת ומנהלת מקצועית מרכז חכמת נשים.