קורס פסיכולוגיה של האישה ודרכי טיפול מותאמות
אוקטובר 2021
קורס פסיכולוגיה של האישה בהנחיית ד”ר ענת גור הינו קורס מקצועי הפתוח לציבור המטפלות והמטפלים בנשים. הקורס מקנה כלים ומיומנויות חשובות ביותר לטיפול בנשים בקשת טיפולית רחבה.
בנוסף, מטפלות אשר תסיימנה בהצלחה את הקורס תוכלנה להגיש מועמדות לעבודה וטיפול בנשים במרכז חכמת נשים וזאת בתנאי שיעמדו בתנאי הסף להגשת המועמדות כמטפלות במרכז. בסיום הקורס יוכלו המטפלות להירשם לפרקטיקום ולמי שיסיימו את הפרקטיקום תיפתח גם אפשרות לעבודה כמטפלות במרכז חכמת נשים.
בין המטפלות שנרשמו וסיימו את הקורס נמנות: עובדות סוציאליות, פסיכותרפיסטיות, פסיכולוגיות, רופאות, מאמנות (קאוצ’ריות), מדריכות כלות חרדיות ועוד.
מה לומדים בקורס?
תיאוריות על הפסיכולוגיה של האישה, החל מפרויד ועד לתיאורטיקניות בנות זמננו כמו קרול גיליגן, ננסי צ’ודרו, ג’סיקה בנג’מין, לוס איריגריי, סוזי אורבך ולואיז אייכנבויים, ג’ין בייקר-מילר, סטון סנטר, פסיכולוגיה של נערות ועוד. בקורס נעסוק במגוון סוגיות וביניהן:
- דרכי טיפול מותאמות לנשים.
- ההבדל בין טיפול בנשים לבין טיפול בגברים.
- המושג טיפול התייחסותי בנשים וטיפול אינטר-סובייקטיבי.
- ההשפעה של יחסי אמהות-בנות על ההעברה וההעברה הנגדית בטיפול בנשים.
- כיצד העובדה שנשים רבות שמגיעות לטיפול עברו טראומות של אלימות ואלימות משפיעה על הטיפול.
- כיצד המגדר משפיע על הטיפול.
משך הקורס: עשרה מפגשים, כל מפגש בן שלוש שעות אקדמיות. בסה”כ מדובר ב-30 שעות אקדמיות. מי שיסיים את הקורס ומטלותיו בהצלחה יקבל תעודת סיום מטעם מרכז חכמת נשים.
בוגרות הקורס שיעמדו בקריטריונים לכניסה לפרקטיקום יוכלו להגיש את מועמדותן ולהתחיל בפרקטיקום במרכז חכמת נשים בהנחייתה של ד”ר ענת גור וליהנות ממפגש הדרכה קלינית קבוצתית ומפגישות פרטניות איתה כחלק מתכנית הפרקטיקום.
עלות הקורס: 2,900 ₪. רישום של שתי נשים יחד שהנן חברות / עמיתות למקצוע, יקנה לשתיהן 10% הנחה.
הקורס הקרוב יפתח ב-05/10/21
ימי שלישי בשעות 10:00-12:30
ב ZOOM
* בכדי להירשם לפרקטיקום בהמשך לקורס פסיכולוגיה של האישה יש לעמוד בתבחינים הבאים:
א. תואר שני לפחות בתחומי הטיפול עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה ודומיהם.
ב. ניסיון של שלוש שנים לפחות בטיפול.
ג. קורות חיים מלאים.
ד. ראיון אישי עם ד”ר ענת גור.
נשים שעברו את הקורס מספרות:
“אני נוכחת שוב ושוב איך השפה החדשה, או נכון יותר לומר משקפי הראייה החדשים שנוספו לי (הרי אמרנו ששפה עוד אין) משרתים אותי ביכולת להתקרב יותר אל המטופלת ואל עולמה הרגשי והחוויתי אז, שוב תודה רבה.
כמטפלת משפחתית, אני זוכה לעתים קרובות, להיפגש עם בנות ואמהותיהן בגילאים ובשלבי חיים שונים. אני מרגישה, שמאז הקורס התקדמה מאוד היכולת שלי, להיות בו זמנית עם האם ועם הבת, בתוך הניסיון המאתגר והמורכב, לפתח נפרדות ועצמאות עבור כל אחת מהן ויחסים טובים של אהבה וקרבה מספקת ביניהן ללא חנק ופגיעה, האחת בשנייה“.
ד”ר רתם שטיינברג, מטפלת משפחתית.
“הגעתי לקורס מתוך רצון להעמיק את הידע התיאורטי הנוגע לגישות פמיניסטיות לטיפול בנשים. הקורס עצמו היה מאוד מעניין ומעורר מחשבה ומצאתי את עצמי חושבת על הדברים שעלו במפגשים גם מעבר למפגשים עצמם, ביחס לטיפולים שונים ואף ביחס לחיי האישיים. מבחינתי, מרבית התכנים בקורס היו חדשים, מפני שלא למדתי את הנושאים הללו באופן מסודר ומאורגן בעבר. אמנם יצא לי לקרוא ולשמוע פה ושם, אך לא בצורה מובנית ובהקשר ישיר לתחום הטיפולי“.
לילי, עו”ס ומאמנת אישית.
“הקורס היה מרתק וחשוב. הידע שנחשפתי אליו בקורס הרחיב, העמיק והעשיר את הבנת ייחודיות הטיפול בנשים וחשיבת התאמת הטיפול על מורכבות הסוגיות הטיפוליות המאפיינות את הנשים. הקורס עודד ואתגר אותי לבחינה מחודשת של יחסים בין אישיים, יחסים מקצועיים וביני לבין עצמי מבחינת התפקידים בחיי כאמא, אישה, בת, אשת קריירה, אחות וחברה.
תיאורי המקרה שהועלו הן על ידי ענת והן על ידי חברות הקבוצה היו מאוד משמעותיים וחיברו את התכנים לעבודה בחדר הטיפולים בשטח. המודל שענת היוותה עבורי כאישה, כמנחה וכמטפלת בהחלט מעורר השראה וחשוב לאין שיעור להפנמת התכנים ולאופן שבו ארצה להתנהל בחיי האישיים והמקצועיים. הקבוצה הייתה אינטימית ומותאמת לתהליכים אישיים ובין אישיים המתרחשים באופן טבעי במהלך החשיפה לתכנים לא פשוטים“.
הילה טיילור, עו”ס ורכזת טיפול בנשים במרכז לטיפול בהתמכרויות.